REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE A AJUNS LA GIURGIU ÎN CADRUL UNEI CEREMONII SPECIALE

REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE A AJUNS LA GIURGIU ÎN CADRUL UNEI CEREMONII SPECIALE

”100 de ani de unitate” este titlul ceremonialului militar organizat de către I.J.J. Giurgiu, cu sprijinul Primăriei, ocazionat de Centenarul Marii Uniri.

Cu această ocazie a fost prezentată și replica sabiei lui Ștefan cel Mare, adusă în țară de o delegație din care face parte și un reprezentant al Jandarmeriei Române.
Odată cu replica sabiei a sosit și tricolorul brodat cu imaginea lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Alături de jandarmii giurgiuveni, la ceremonialul militar au participat și jandarmi din cadrul Detașamentului Gardă de Onoare și Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. De asemenea, în cadrul paradei militare au fost prezente și 7 cupluri ecvestre din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București.

După desfășurarea ceremonialului din Giurgiu, delegația se va deplasa la Sibiu unde va fi binecuvântată și sfințită la Catedrala Mitropolitană de către Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolit al Ardealului.
Replica sabiei lui Ștefan cel Mare va fi adusă în România de Casa de Comerț Balcanică și Ordinul Militar Creștin-Ortodox ”Sfânta Maria”, fiind donată de către Muzeul Topkapî din Istanbul.

Ultima modificare: 29.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul AU MAI RAMAS DOUĂ ZILE PÂNĂ CÂND REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE VA INTRA ÎN GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.